دخول
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
الإمبراطور | ||||
البرهومي | ||||
hamza28 | ||||
nabil ess | ||||
HèÂrt WhîSpèr | ||||
LAMARQUISE | ||||
karim1980 | ||||
AimeRoo | ||||
Numidia | ||||
عاشقة التحدي |
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 140 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 140 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحثلا أحد
أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 391 بتاريخ الأربعاء 25 سبتمبر - 13:42
.: عدد زوار المنتدى :.
الممبار المصرى
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الممبار المصرى
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى
المقادير:
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل
فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم
2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع
لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم
حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء
بصله كبيره مقطعه ناعم
ممكن أضافة فلفل أخضر حار
زيت
ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون
شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل
الطريقة :
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
وبالهناء والشفاء
من المطبخ المصرى أكلة شعبية شهيرة الممبار المحشى
المقادير:
كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل
فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم
2 كيلو أرز مصرى مغسول وغير منقوع
لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم
حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء
بصله كبيره مقطعه ناعم
ممكن أضافة فلفل أخضر حار
زيت
ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر \ ربع ملعقة صغيرة كمون
شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة كارى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل
الطريقة :
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى
وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
وبالهناء والشفاء
عدل سابقا من قبل البرهومي في الجمعة 12 يونيو - 17:26 عدل 2 مرات
عَ‘ــنيد إْلمشإعَ‘ـر ٍ- شهاب خبير
- عدد الرسائل : 2357
العمر : 32
أعلام الدول :
أوسمة :
تاريخ التسجيل : 03/11/2008
رد: الممبار المصرى
براااااااااافو
فعلا انا بشوفهم بيعملوه كدا
بالهنا والشفا
فعلا انا بشوفهم بيعملوه كدا
بالهنا والشفا
فريده- شهاب متميز
- عدد الرسائل : 135
العمر : 105
أعلام الدول :
تاريخ التسجيل : 24/05/2009
رد: الممبار المصرى
ايه المنبار دا
ههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههه
ايوان- مشرف القسم الديني وقسم الألعاب الإلكترونية
- عدد الرسائل : 1550
العمر : 34
أعلام الدول :
أوسمة :
تاريخ التسجيل : 12/10/2008
رد: الممبار المصرى
ايوان اسمو مممممممممممممبار مش منبار
وانت يا البرهومي
سيب الممبار في حاله مادمت ما تعرفوش
بتتكلم عنو ليه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ههههههههههههه
لما تشرفونا في مصر ابقو دوقوه هوه و الكشري و الملوخيه بالارانب
كل دي اكلات شعبيه
زي الشخشوخه عندكو
ايه الشخشوخه دي ؟؟؟؟؟؟؟ ههههههههه
وانت يا البرهومي
سيب الممبار في حاله مادمت ما تعرفوش
بتتكلم عنو ليه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ههههههههههههه
لما تشرفونا في مصر ابقو دوقوه هوه و الكشري و الملوخيه بالارانب
كل دي اكلات شعبيه
زي الشخشوخه عندكو
ايه الشخشوخه دي ؟؟؟؟؟؟؟ ههههههههه
فريده- شهاب متميز
- عدد الرسائل : 135
العمر : 105
أعلام الدول :
تاريخ التسجيل : 24/05/2009
رد: الممبار المصرى
ايه الكشري دا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
انا مادام الكشري دا موجود في مصر انا لن اذهب الى مصر ابدا
ههههههههههه
انا مادام الكشري دا موجود في مصر انا لن اذهب الى مصر ابدا
ههههههههههه
ايوان- مشرف القسم الديني وقسم الألعاب الإلكترونية
- عدد الرسائل : 1550
العمر : 34
أعلام الدول :
أوسمة :
تاريخ التسجيل : 12/10/2008
رد: الممبار المصرى
الكشري هذا يا ايوان يا وليدي اكله ما بعدها اكله
لكن لن نتوقف عن اكلها
لذا ماتجيش
عادي جدا
هههههههه
لكن لن نتوقف عن اكلها
لذا ماتجيش
عادي جدا
هههههههه
فريده- شهاب متميز
- عدد الرسائل : 135
العمر : 105
أعلام الدول :
تاريخ التسجيل : 24/05/2009
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين 25 مارس - 13:52 من طرف قطوش ادريس
» أكبر معدل في ش ت م 19.88تحصلت عليه وصال تباني من عين الخضراء-مسيلة.
الأربعاء 29 يونيو - 16:28 من طرف البرهومي
» الجائزة الثانية على مستوى الولاية لتلميذ برهومي
الأربعاء 25 نوفمبر - 12:18 من طرف امل
» هل من مرحب
الجمعة 17 يوليو - 1:22 من طرف Numidia
» عيد سعيد للجمييييع
الجمعة 17 يوليو - 1:19 من طرف Numidia
» افتراضي ظهور قناة الارث النبوي على Eutelsat 7 West A @ 7° West
الجمعة 17 يوليو - 1:14 من طرف Numidia
» اقبل قبل فوات الاوان
السبت 5 يوليو - 14:33 من طرف شهاب2008
» موضوع مهم ...
السبت 5 يوليو - 14:30 من طرف شهاب2008
» حوار هادف بين البنات و الشباب****هام للمشاركة........... ارجو التفاعل
الثلاثاء 13 مايو - 19:38 من طرف خالد المرفدي